Wednesday 18 April 2018

Ilmoittaudu heti ja osallistu toisen maailmansodan aikaisen saksalaisen kauttakulkuleirin arkeologisiin kaivauksiin Hangossa

Ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua Hangon kesäyliopiston järjestämiin toisen maailmansodan sota-arkeologisiin kaivauksiin Hangon Tulliniemessä 25.6-13.7.2018. Ilmoittaudu kurssille heti tästä, paikkoja on vielä muutamia jäljellä! https://hangosommaruni.fi/studieprogram/22-ovriga-kurser/arkeologi/66-konfliktarkeologi

Saksalainen soittokunta paraatissa Hangossa 1943.


Kaivauksissa tutkitaan Saksan armeijan vuosina 1942-1944 käyttämän valtavan sotilasleirin raunioita. Kuka tahansa voi osallistua kaivauksiin, aikaisempaa kokemusta sotahistoriasta tai arkeologiasta ei tarvita!

Leiristä löytynyt hyvin säilynyt saksalainen toisen maailmansodan aikainen kolikko.

Kaivaus on jaettu kolmeen eri osaan ja kullekin viikolle otetaan mukaan maksimissaan 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä! Osallistumismaksu on vain 20e/viikko! Mukana voi olla yhden tai kaikki viisi päivää!

Saksalaissotilaan rintamalla tekemä sormus jossa vuosiluku 1944.

Alueelta on aikaisemmin löytynyt tuhansia saksalaissotilaiden jälkeensä jättämiä tai hukkaamia esineitä. Löydetyt esineet ovat osa arkeologi Jan Fastin Helsingin yliopistossa tekemää väitöskirjatyötä ja parhaimmat löydöt pääsevät näytille Hangon Museon näyttelyyn!

Saksalaissotilaita Hangossa 1944.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.